Definita cuvantului demucilagina
DEMUCILAGINÁ vb. tr. a înlătura mucilagiile conținute în uleiul brut. (< fr. démucilaginer)

Sursa: MDN
Cuvinte ce rimeaza cu demucilagina
TSWÁNA subst. 1. S. m. Membru al populației bantu, de pe teritoriul Botswanei și din vestul Africii de Sud; batswana, bechuana. 2. S. n. Limbă aparținătoare familiei sotho, vorbită de tswana (1); setswana. [Pr.: țuána] (cf. engl. tswana < tswana tswana) [AHDEL] Vezi definitia »
ABANDONÁ vb. I. tr. A părăsi, a renunța definitiv la ceva. ♦ A neglija, a lăsa în voia, în puterea... ♦ refl. A se lăsa pradă (bucuriei etc.) ♦ intr. A se retrage, a părăsi (o competiție sportivă, o întrecere etc.). [< fr. abandonner]. Vezi definitia »
salaná, salanále, s.f. (reg.) livadă frecvent inundată de ape. Vezi definitia »
POZIȚIONÁ vb. tr. 1. a așeza (un obiect, o sculă) într-o anumită poziție. ◊ (inform.; despre un text) a introduce la începutul liniilor un număr variabil de spații, în scrierea unui program. 2. a indica coordonatele geografice ale unei (aero)nave, amplasamentul exact al unei mașini, unelte, trupe etc. (< fr. positionner) Vezi definitia »
afîna (afînéz, afînát) vb. – A face ca un material solid să fie mai puțin compact sau mai moale. Lat. *affēnāre, de la fēnum „fîn”; este operația care se face de obicei cu fînul ca să se usuce, cf. *fēnārev. fr. fener, fr. faner. DAR îl derivă direct de la fîn. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z