Definita cuvantului densitate
DENSITÁTE s. f. 1. faptul, calitatea de a fi dense. 2. raportul dintre masa și volumul unui corp; masă specifică. 3. număr, cantitate de obiecte aflate pe o suprafață sau pe o lungime luate ca unitate. ◊ raportul dintre populație și teritoriul ocupat de aceasta. (< fr. densité, lat. densitas)

Sursa: MDN
Cuvinte ce rimeaza cu densitate
MALEABILITÁTE s. f. Însușirea de a fi maleabil. ♦ Capacitate, ușurință de adaptare. [Pr.: -le-a-] – Din fr. malléabilité. Vezi definitia »
bogdapróste interj. – Mulțumesc, să fie primit. – Var. bodaproste, bo(g)daprosti. Sl. Bogŭ da prostitĭ „Domnul să-i ierte (pe morții tăi)”. Este formulă păstrată tradițional de cerșetori, care se folosește numai pentru a mulțumi cînd se primește ceva de pomană. Se pare că DAR greșește considerînd că pui de bogdaproste „om nenorocit, prăpădit” trebuie să se înțeleagă drept „copil de cerșetor”; este mai curînd o aluzie la puii care se dădeau în dar sau ca bir mănăstirilor, și care nu se alegeau desigur dintre cei mai grași și mari, cf. și expresia echivalentă de căpătat. Vezi definitia »
VISCOZITÁTE s. f. proprietate a unui fluid de a fi vâscos, de a opune rezistență la curgere; substanță vâscoasă. (< fr. viscosité) Vezi definitia »
a se pune cu burta pe carte expr. a se apuca de învățat. Vezi definitia »
FIXITÁTE s. f. stare, caracter a ceea ce este fix; imobilitate, nemișcare. (< fr. fixité) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z