Definita cuvantului desateliza
DESATELIZÁ vb. tr. a face ca un mobil spațial să-și părăsească traiectoria orbitală din jurul unui corp ceresc. (< fr. désatelliser)

Sursa: MDN
Cuvinte ce rimeaza cu desateliza
PATRIMONIALIZÁ vb. tr. a transforma în patrimoniu. (< fr. patrimonialiser) Vezi definitia »
BOTEZÁ, botez, vb. I. 1. Tranz. și refl. A (se) supune botezului (1). 2. Tranz. A stropi cu agheasmă pe credincioși și casele lor. ♦ Fig. (Fam.) A uda, a stropi. ◊ Expr. (Fam.) A boteza laptele (sau vinul, rachiul etc.) = a adăuga apă în lapte (sau în vin etc.). 3. Tranz. A avea calitatea de naș sau de nașă la botezul (1) cuiva. 4. Tranz. A pune cuiva sau la ceva un nume (de batjocură); a supranumi; a porecli. – Lat. batizare (= baptizare). Vezi definitia »
DEZNAȚIONALIZÁ vb. refl., tr. a-și pierde, a face (un grup etnic) să-și piardă particularitățile naționale. (după fr. dénationaliser) Vezi definitia »
ACTIVIZÁ vb. I. tr. A îndemna pe cineva să fie mai activ (în muncă etc.). ♦ A grăbi desfășurarea unui proces, a unui fenomen etc. [După rus. aktivizirovati, aktivizațiia]. Vezi definitia »
REALIZÁ, realizez, vb. I. Tranz. 1. A aduce (ceva) la îndeplinire, a face să devină real; a atinge (un scop), a înfăptui. 2. Spec. A crea, a plăsmui o operă de artă. ♦ Refl. (Despre o persoană, mai ales despre un artist) A se dezvolta pe deplin, a se desăvârși, a-și pune în valoare capacitatea de creație. 3. A obține, a dobândi, a câștiga (ceva); a încasa prețurile (la mărfurile vândute). 4. A-și face o idee precisă despre..., a reuși să înțeleagă, să pătrundă înțelesul unui lucru. [Pr.: re-a-] – Din fr. réaliser. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z