Definita cuvantului realiza
REALIZÁ, realizez, vb. I. Tranz. 1. A aduce (ceva) la îndeplinire, a face să devină real; a atinge (un scop), a înfăptui. 2. Spec. A crea, a plăsmui o operă de artă. ♦ Refl. (Despre o persoană, mai ales despre un artist) A se dezvolta pe deplin, a se desăvârși, a-și pune în valoare capacitatea de creație. 3. A obține, a dobândi, a câștiga (ceva); a încasa prețurile (la mărfurile vândute). 4. A-și face o idee precisă despre..., a reuși să înțeleagă, să pătrundă înțelesul unui lucru. [Pr.: re-a-] – Din fr. réaliser.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu realiza
ALCALINIZÁ, alcalinizez, vb. I. Tranz. A da unei substanțe un caracter alcalin. – Fr. alcaliniser. Vezi definitia »
PEDAGOGIZÁ vb. tr. a aplica (într-o activitate) principiile, metodele și tehnicile pedagogiei. ◊ a extinde preocuparea pentru formarea în mod pedagogic a omului. (< pedagogie + -iza) Vezi definitia »
ADJECTIVIZÁ, adjectivizez, vb. I. Refl. și tranz. (Gram.) A (se) adjectiva. – Adjectiv + suf. -iza. Vezi definitia »
SURDINIZÁ vb. I. tr. (Constr.) A amortiza zgomotele. [< surdină + -iza, după fr. sourdiner]. Vezi definitia »
LOCALIZÁ, localizez, vb. I. 1. Tranz. și refl. A (se) limita, a (se) restrânge la un anumit spațiu, la un anumit loc. ♦ Tranz. A determina în spațiu sau în timp un fapt, o acțiune etc. 2. Tranz. (Cu privire la opere literare) A da un caracter local, a adapta la condițiile specifice, istorice, sociale etc. ale unei epoci, ale unei regiuni etc. – Din fr. localiser. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z