Definita cuvantului deviaționist
DEVIAȚIONÍST, -Ă adj., s. m. f. deviator (II). (< fr. déviationniste)

Sursa: MDN
Cuvinte ce rimeaza cu deviaționist
BALÁST, balasturi, s. n. 1. Încărcături de saci de nisip, pietriș etc. care reechilibrează o ambarcație sau reglează ridicarea în aer a unui aerostat; lest, savură. ♦ Cameră care se umple cu apă sau cu aer pentru a modifica greutatea unui submarin în vederea manevrei de scufundare a lui la suprafață. ♦ Fig. Ceea ce este împovărător, nefolositor. 2. Pietriș, zgură etc., folosite ca așternut pe care se montează traversele șinelor de tren; amestec de pietriș și de nisip întrebuințat la prepararea betonului, la pietruirea șoselelor etc. – Din fr. ballast. Vezi definitia »
RAȚIONALÍST, -Ă, raționaliști, -ste, adj., s. m. și f. 1. Adj. Care ține de raționalism, care este propriu sau caracteristic raționalismului. 2. S. m. și f. Adept al raționalismului. [Pr.: -ți-o-] – Din fr. rationaliste. Vezi definitia »
PSIHOLINGVÍST, -Ă s. m. f. specialist în psiholingvistică. (< fr. psycholinguiste) Vezi definitia »
ACÉST, ACEÁSTĂ, acești, aceste, adj. dem. (Arată că ființa sau lucrul al cărui nume îl determină este (mai) apropiat de subiectul vorbitor; când urmează după substantiv are forma acesta, aceasta) Acest deal. Casa aceasta. [Gen.-dat. sg. acestui, acestei, gen.-dat. pl. acestor; (când are forma acesta, aceasta) gen.-dat. sg. acestuia, acesteia, gen.-dat. pl. acestora. – Var.: acésta, aceásta adj. dem.] – Lat. ecce-*istu, ecce-*ista. Vezi definitia »
HERALDÍST s.m. Specializat în heraldică. [< fr. héraldiste]. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z