Definita cuvantului dez
DEZ- elem. des-.

Sursa: MDN
Cuvinte ce rimeaza cu dez
GROENLANDÉZ, -Ă, groenlandézi, -e, s.m. și f., adj. Persoană care face parte din populația de bază a insulei Groenlanda sau este originară de acolo. 2. Adj. Care aparține insulei Groenlanda sau groenlandezilor (1.), privitor la insula Groenlanda sau la groenlandezi, originar din Groenlanda. (cf. fr. groenlandais) Vezi definitia »
BOTEZ, Octav (1884-1943, n. Iași), critic și istoric literar român. Frate cu Jean Bart. Prof. univ. la Iași. A făcut parte din cercul „Vieții românești”. Studii, analize și eseuri critice („Pe marginea cărților”, „Alexandru Xenopol, teoretician și filozof al istoriei”, „Figuri și note istorico-literare”). Vezi definitia »
ISLANDÉZ, -Ă, islandezi, -e, s. m. și f., adj. 1. S. m. și f. Persoană care face parte din populația de bază a Islandei sau care este originară din Islanda. 2. Adj. Care aparține Islandei sau populației ei, privitor la Islanda sau la populația ei. ♦ (Substantivat, f.) Limba islandeză. – Din fr. islandais. Vezi definitia »
muturéz, muturézi, s.m. (reg.) om morocănos, ursuz, posac; prost, tont. Vezi definitia »
CASTRO ALVEZ [cástru alviș], Antônio de (1847-1871), poet brazilian. Lirica sa, romantic-grandilocventă, evocă luxurianta vegetație a savanelor, exaltă libertatea și se pronunță împotriva sclaviei („Vocile Africii”, „Sclavii”). Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z