Definita cuvantului diapazon
DIAPAZÓN s. n. 1. mic instrument de oțel în formă de U, care, vibrând, produce un singur sunet pur (la), etalon pentru acordare sau pentru a se „da tonul”. ♦ a fi la același ~ cu cineva = a fi la aceeași dispoziție, în aceeași stare sufletească cu cineva. 2. ambitus. 3. model-tip de hașuri la standardizarea trasării grosimii hașurilor. 4. (tehn.) ~ de dimensiuni = interval dintre valorile maxime și minime ale dimensiunilor unor piese standardizate. (< fr. diapason)

Sursa: MDN
Cuvinte ce rimeaza cu diapazon
FANIÓN, fanioane, s. n. Steguleț care servește de obicei pentru semnalizări (în armată, la căile ferate etc.). [Pr.: -ni-on] – Din fr. fanion. Vezi definitia »
GIGAFÓN s.n. (Fiz.) Difuzor cu cameră de compresiune foarte puternic. [< fr. gigaphone, cf. gr. gigas – gigant, phone – sunet]. Vezi definitia »
FURGÓN s.n. Vehicul, de obicei acoperit, cu tracțiune animală, care servește la transportul bagajelor și al munițiilor unui corp de trupă. ♦ Vagon pentru transportat mărfurile în containere. [< fr. fourgon]. Vezi definitia »
BASÓN, basoane, s.n. Instrument de suflat, de lemn; fagot. – Din fr. basson. Vezi definitia »
TRADE-UNION, trade-unionuri, s. n. Sindicat (în Marea Britanie) care grupează muncitorii din aceeași ramură de activitate. [Pr.: treid-iúnion] – Cuv. engl. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z