Definita cuvantului dumper
DÚMPER s. n. autocamion cu cupă metalică basculantă, la care scaunul șoferului se rotește în jurul axei de direcție. ◊ vagonet basculant. (< fr. dumper)

Sursa: MDN
Cuvinte ce rimeaza cu dumper
SULFOBACTÉR s.m. Bacterie care folosește în procesul de chimiosinteză energia rezultată din oxidarea hidrogenului sulfurat. [Var. sulfobacterie s.f. / cf. fr. sulfo-bactérie]. Vezi definitia »
RÁSTER s.n. 1. Placă din sticlă cu o rețea fină de linii compuse din puncte, folosită în tipografie. 2. Instrument pentru liniat portative, putând trage deodată cinci linii paralele; rastral. 3. Ansamblul liniilor alcătuite din puncte de lumină în care e descompusă o imagine de televiziune; rastru. [< germ. Raster]. Vezi definitia »
CHELIFÉR, cheliferi, s. m. (Zool.) Scorpionul de cărți. – Din fr. chélifère. Vezi definitia »
DIESTÉR s. m. corp chimic care posedă două funcții ester. (< fr. diester) Vezi definitia »
CARABINIER (‹ fr.) s. m. 1. Soldat înarmat cu o carabină. ♦ (În Franța) Denumire dată soldaților din cavaleria grea (sec. 17-19) înarmați cu carabine, precum și soldaților de elită din infanterie (1788-1792). 2. Denumire dată astăzi vameșilor în Spania (carabineros), iar în Italia și alte state jandarmeriei (carabinieri). Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z