Definita cuvantului metodologie
METODOLOGÍE s. f. 1. Parte a filozofiei care se ocupă cu analiza teoretică a metodelor de cunoaștere. 2. Totalitatea metodelor de cercetare folosite într-o știință. 3. Metodă de cunoaștere cu maximum de generalitate; metoda cea mai generală de cunoaștere. 4. Metodă (2). – Din fr. méthodologie.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu metodologie
HIPOKALIURÍE s. f. reducere a eliminării de potasiu prin urină. (< fr. hypokaliurie) Vezi definitia »
GLOSOTOMÍE s. f. amputație chirurgicală a limbii. (< fr. glossotomie) Vezi definitia »
VARICOTOMÍE s. f. incizie a unei vene varicoase. (< fr. varicotomie) Vezi definitia »
SIMFONÍE, simfonii, s. f. 1. (În trecut) Ansamblu de sunete consonante sau de sunete muzicale; compoziție muzicală instrumentală (cu soliști, cor); (sens curent) compoziție muzicală amplă pentru orchestră, care cuprinde de obicei trei sau patru părți. ♦ Simfonie concertantă = compoziție muzicală rezultată din îmbinarea simfoniei și a concertului instrumental. 2. Fig. Ansamblu (armonios) de elemente care concură la producerea unui anumit efect; spec. îmbinare armonioasă de culori. – Din lat. symphonia, fr. symphonie. Vezi definitia »
PROTANOPÍE s.f. (Med.) Incapacitate a ochiului de a vedea roșul. [< fr. protanopie, cf. gr. protos – primul (roșul e socotită prima dintre culorile spectrului), a – fără, ops – vedere]. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z