Definita cuvantului embrion
EMBRIÓN s. m. 1. primul stadiu de dezvoltare a unui organism, de la fecundarea ovulului până la formarea deplină a organelor. ◊ germen al unei plante existente în sămânța din care aceasta va lua naștere prin germinație. 2. (fig.) început, germen de la care pornește un lucru, o acțiune. (< fr., gr. embryon)

Sursa: MDN
Cuvinte ce rimeaza cu embrion
SCOTOPLANCTÓN s. n. plancton al apelor de la mari adâncimi, lipsite de lumină. (< fr. scotoplancton) Vezi definitia »
CRUȘÓN s.n. Amestec de băuturi alcoolice cu fructe dulci și aromate. [Pl. -oane. / < fr. cruchon, rus. kriușon]. Vezi definitia »
TARDIÓN, tardioni, s. m. (Fiz.) Particulă elementară ipotetică, a cărei viteză este mai mică decât viteza luminii. – Din engl. tardyon. Vezi definitia »
CUPÓN, cupoane, s. n. 1. Parte a unui titlu de rentă sau a unei acțiuni bancare care se decupează la scadență pentru a-i servi titularului la încasarea dobânzii sau a dividendelor. 2. Parte detașabilă dintr-un bilet, de pe un cotor etc. care conferă deținătorului anumite drepturi. 3. Bucată mică de metraj, rămasă dintr-un val de material textil. – Din fr. coupon. Vezi definitia »
CASTRÓN, castroane, s. n. Vas adânc în care se aduc la masă unele mâncăruri. – Indirect din fr. casserole. Cf. săs. Kastrol, scr. kastrola, pol. kastrol. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z