Definita cuvantului erinii
ERÍNII s. f. pl. (la greci) divinități ale infernului menite să pedepsească crimele, reprezentate cu părul răvășit, împletit cu șerpi; (la romani) furii. (< fr. érinnyes, gr. Erinyes)

Sursa: MDN
Cuvinte ce rimeaza cu erinii
CONTRAINFORMÁȚII s. f. pl. ansamblul activității desfășurate de organele specializate pentru descoperirea și prevenirea activității de informare și diversiune a inamicului. (< contra1- + informații) Vezi definitia »
serii de cuvinte diferite ca inteles de la cuvantul carte Vezi definitia »
PUSTIÍ, pustiesc, vb. IV. 1. Tranz. A preface locuri fertile sau populate în locuri pustii; a devasta. 2. Refl. (Pop.) A se refugia, a se izola; a pribegi. 3. Tranz. A părăsi pe cineva sau ceva, a lăsa pustiu. – Din pustiu. Vezi definitia »
scalabila-gasiti-i voi ; idee poate ar trebui sa acceptati definiții provenite din opinia personală in paralel cu cele oficiale si un sistem de vot de genul : v-a satisfacut raspunsul sau nu pe o scara de la 1 la 5 etc ; pt ca sunt convins ca multe dintre ele ar putea deveni oficiale cu ajutorul votului ; CE CONTEAZA DACA SUNT SAU NU OFICIALE DACA NU INTELEG SENSUL SAU DACA LIPSESC CU DESARVARSIRE ( PT CA NU LE ACCEPTATI PE CELE PERSONALE ).ATUNCI CARE ESTE SCOPUL ACESTUI SITE ?! POATE O DEFINITIE PERSONALA ESTE MAI CLARA DECAT ZECE OFICIALE . SUNT CONVINS CA SUNT MULTE DEFINITII CARE NU APAR NICI IN SURSELE OFICIALE DE ACEEA ESTE ACEST SITE. bacrizyahoo.com Vezi definitia »
sfií (-iésc, -ít), vb. refl.1. A fi jenat, a se intimida, a se teme. – 2. A se rușina, a se zăpăci. – Var. Mold. sîi, sii și der. Sl. svĕniti sę, svĕnją sę (Tiktin; Candrea), cf. bg. svenjă se.Der. sfială, s. f. (timiditate, teamă, rușine); sfiicios (var. sfielnic, sfieț), adj. (timid, retras, rușinos); sfiiciune, s. f. (timiditate); sființă, s. f. (înv., timiditate); sfiicios, adj. (timid). Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z