Definita cuvantului espadon
ESPADÓN s. n. 1. sabie mare și lată a infanteriei germane și elvețiene, cu garda în formă de cruce și cu mânerul lung, mânuită cu amândouă mâinile. 2. pește al cărui maxilar superior se prelungește în formă de sabie; pește-spadă. (< fr. espadon)

Sursa: MDN
Cuvinte ce rimeaza cu espadon
RITÓN s.n. Vas conic de metal sau de lut, curbat ca un corn de vită, cu vârful modelat în forma unui cap de animal, folosit de grecii antici pentru libații sacre și petreceri. [Scris și rhyton. / < gr. rhyton]. Vezi definitia »
IZOTRÓN s.n. Aparat nuclear pentru separarea izotopilor. [Var. isotron s.n. / < fr. isotron]. Vezi definitia »
PARAMETRÓN s.n. Element de circuit folosit pentru înregistrarea informațiilor sau pentru efectuarea operațiilor logice în calculatoarele cibernetice, pentru comutare în telefonie etc., care utilizează oscilații parametrice. [< fr. paramétron]. Vezi definitia »
EMBRIÓN, embrioni, s. m. 1. Nume dat oricărui organism din momentul fecundării ovulului până în momentul când toate organele sunt deplin formate și organismul este capabil de viață independentă. ♦ Germen al unei plante, existent în sămânța din care planta va lua naștere prin germinație. 2. Fig. Început al unui lucru, al unei acțiuni etc.; prima fază a dezvoltării unui proces. [Pr.: -bri-on] – Din fr. embryon. Vezi definitia »
PENTAGÓN s.n. Poligon cu cinci laturi. [< fr. pentagone, cf. gr. pente – cinci, gonia – unghi]. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z