Definita cuvantului eugeofite
EUGEOFÍTE s. f. pl. geofite a căror perioadă de repaus biologic se datorește lipsei de lumină sau căldură. (< fr. eugéophytes)

Sursa: MDN
Cuvinte ce rimeaza cu eugeofite
LICHIDITÁTE s. f. 1. însușirea de a fi lichid (II, 1). 2. situație financiară a unei unități economice care dispune de fonduri în casă sau în bancă, putând să facă plățile în termen. ◊ capacitatea unei unități economice de a transforma mijloacele materiale sau creanțele de care dispune în mijloace lichide de plată. ◊ (pl.) bani lichizi (II, 1). (< fr. liquidité, lat. liquiditas) Vezi definitia »
SCOTOFÍTE s. f. pl. plante pe locuri întunecoase. (< fr. scotophytes) Vezi definitia »
EXCENTRICITÁTE s. f. 1. (mat.) însușirea unui punct de a nu fi în centrul unei figuri. ◊ raport constant al distanțelor de la un punct al unei conice la focar și la directoarea corespunzătoare. 2. (tehn.) distanța dintre axele de rotație a două piese care au același centru. ◊ asamblare defectuoasă a două piese coaxiale sau concentrice. 3. originalitate, extravaganță; excentrism. (< fr. excentricité) Vezi definitia »
COMPACTITÁTE s. f. însușire a unui lucru de a fi compact. (< compact + -itate) Vezi definitia »
ADMISIBILITÁTE s.f. (Rar) Posibilitatea de a fi admis, caracterul a ceea ce este admisibil. [Cf. fr. admissibilité]. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z