Definita cuvantului eusistolie
EUSISTOLÍE s. f. contracție cardiacă normală. (< fr. eusystolie)

Sursa: MDN
Cuvinte ce rimeaza cu eusistolie
DUODENECTOMÍE s.f. (Med.) Rezecție operatorie a duodenului. [Gen. -iei. / < fr. duodénectomie, cf. lat. duodenum – duoden, gr. ektome – excizie]. Vezi definitia »
muie = fata, figura, mutra. Din fr. muie = mutra Nu spun nimic nou in legatura cu semnificatia cuvantului, dar am ceva de spus in legatura cu originea, etimologia acestui cuvant. Prin anul 1976 am citit un roman politist in limba franceza intitulat „Le muie et les morts”. Nu stiam si nici acum nu stiu bine franceza dar din context rezuta clar ca „muie” avea exact aceeasi semnificatie in franceza ca si cea care i se da in limba romana. Vezi definitia »
HAIDUCÍE, haiducii, s. f. 1. Luptă armată a unor cete de haiduci (1) împotriva asupritorilor, frecventă la sfârșitul evului mediu în țările românești și în Peninsula Balcanică. 2. Viață sau îndeletnicire de haiduc (1). 3. Purtare, deprindere de haiduc (1). – Haiduc + suf. -ie. Vezi definitia »
TRANSFÚZIE, transfuzii, s. f. Introducere în scop terapeutic a unei cantități de sânge sau de plasmă sangvină în vinele unui bolnav sau ale unui accidentat. – Din fr. transfusion. Vezi definitia »
CADMÍE, cadmii, s. f. Depunere de oxid de zinc impur pe pereții cuptoarelor de zinc. – Din fr. cadmie. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z