Definita cuvantului exponențial
EXPONENȚIÁL, -Ă adj. 1. (mat.; despre o cantitate) care are un exponent. ◊ (despre ecuații; și s. f.) care conține necunoscuta la exponent. ◊ (despre fenomene) a cărui lege de variație este o funcție exponențială. 2. reprezentativ pentru o categorie de elemente de același fel. (< fr. exponentiel, /2/ engl. exponential)

Sursa: MDN
Cuvinte ce rimeaza cu exponențial
ANTIREUMATISMÁL, -Ă, antireumatismali, -e, adj., s. n. (Medicament) împotriva reumatismului; antireumatic. [Pr.: -re-u-] – Cf. fr. antirhumatismal. Vezi definitia »
ANUÁL, -Ă adj. (adesea adv.) Care se întâmplă, se face în fiecare an sau o dată la un an. ♦ Care durează un an; corespunzător unui an. [Pron. -nu-al. / < lat. annualis, cf. it. annuale, fr. annuel]. Vezi definitia »
finál, -ă s. f., pl. finale; s. n., pl. finaluri; adj. m. pl. finali, fem. finală, pl. finale Vezi definitia »
CHEFAL (‹ ngr.) s. m. Pește teleostean, marin, migrator, din familia mugilide, răspîndit pe litoralul european și african al Oc. Atlantic, în mările Mediterană, Neagră, Azov, de c. 20-50 cm și 200-800 g, cu corpul fusiform, solzi și pe cap, de culoare cenușiu-verzui-albăstrui cu auriu și argintiu (Mugil auratus). Vezi definitia »
NEURÁL, -Ă adj. care aparține sistemului nervos. ♦ canal ~ = șanț embrionar din pereții căruia ia naștere sistemul nervos. (< fr. neural) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z