Definita cuvantului exsert
EXSÉRT, -Ă adj. (bot.; despre organe) ieșit în afară. (< fr. exsert, lat. exsertus)

Sursa: MDN
Cuvinte ce rimeaza cu exsert
mart, -ă, s.f., s.n. (înv.) 1. (s.f.) catarg. 2. (s.n.) construcție metalică, turlă de sondă. Vezi definitia »
EXPÓRT, exporturi, s. n. Faptul de a exporta; operație cu caracter comercial prin care o parte din mărfurile produse, prelucrate, completate sau reparate într-o țară se vând pe piața altor țări; exportare. ♦ (Concr.) Totalitatea mărfurilor exportate. ◊ Export invizibil = vindere de servicii în (sau la) alte țări. Export de capital = plasare de capital în alte țări, unde se pot obține mai ușor profituri mari. – Din germ. Export. Vezi definitia »
PORTHÁRT s.n. v. porthartă. Vezi definitia »
REPÓRT s. n. 1. trecere a unei sume din josul unei coloane în fruntea coloanei următoare a unui registru; suma reportată. ◊ transfer al unui desen de pe un material pe altul, în vederea imprimării litografice. 2. amânare pe o altă dată decât cea inițial stabilită. ◊ prelungire a unei operații de bursă ajunse la termen până la lichidarea următoare. 3. trecere a unei lucrări editoriale dintr-un plan de apariție în următorul. (< fr. report) Vezi definitia »
PORTSÁRT s. n. platformă fixată pe bordajul lateral al unei nave, la fixarea sarturilor catargului. (< it. portasarta) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z