Definita cuvantului fabricație
FABRICÁȚIE s. f. tehnica de a fabrica. ◊ producția unei fabrici. (< fr. fabrication, lat. fabricatio)

Sursa: MDN
Cuvinte ce rimeaza cu fabricație
CEMENTÁȚIE, cementații, s. f. 1. (Chim.) Cementare. 2. Întărire și pierdere a elasticității suprafeței lemnului. 3. (Geol.; în sintagma) Zonă de cementație = zonă din scoarța pământului în care se produce îmbogățirea în sulfuri secundare a unui zăcământ de sulfuri primare. – Din fr. cémentation. Vezi definitia »
túie, tui, s.f. (reg.) dor fierbinte, patimă. Vezi definitia »
MALVERSÁȚIE s.f. (Rar) Delapidare, deturnare de bani publici. [Var. malversațiune s.f. / cf. fr. malversation, it. malversazione]. Vezi definitia »
MACROGLOBULINEMÍE s. f. prezența în exces a macroglobulinelor în plasma sangvină. (< fr. macroglobulinémie) Vezi definitia »
DRÓJDIE, drojdii, s. f. 1. Substanță depusă dintr-un lichid pe fundul unui vas. ◊ Expr. A fi (sau a sta, a se afla etc.) pe drojdie (sau pe drojdii) = a fi la capătul resurselor materiale, a nu mai avea aproape nici un ban. ♦ Zaț de cafea. 2. (În sintagma) Rachiu de drojdie (și eliptic) = rachiu făcut din drojdie (1) de vin. 3. Fig. Rămășiță, reminiscență, urmă. 4. Fig. (La sg., cu sens colectiv; peior.) Elemente declasate, corupte ale unei societăți; pleavă, gunoi. 5. Nume dat unor ciuperci microscopice unicelulare care trăiesc în colonii și de obicei produc fermentația alcoolică în materii zaharoase. ♦ Preparat industrial făcut din una dintre aceste ciuperci (a berii), întrebuințat ca ferment pentru dospirea aluatului. – Din sl. droždijen. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z