Definita cuvantului fenilbutazonă
FENILBUTAZÓNĂ s. f. derivat de pirazol, cu acțiune analgezică, antitermică și antiinflamatorie, în reumatologie. (< fr. phénylbutazone)

Sursa: MDN
Cuvinte ce rimeaza cu fenilbutazonă
GRAVÚRĂ s. f. 1. arta de a grava; gravare. 2. gen al graficii în care imaginea este obținută prin reproducerea ei după o placă pe care a fost gravat desenul. 3. placă pe care este gravată o imagine pentru reproducere. 4. imagine obținută prin gravare; stampă. (< fr. gravure) Vezi definitia »
OMNIPREZÉNȚĂ s.f. Facultatea de a fi omniprezent; prezență a cuiva peste tot. [Cf. fr. omniprésence, lat.bis. omnipraesentia]. Vezi definitia »
EXPERIÉNȚĂ, experiențe, s. f. 1. Totalitatea cunoștințelor pe care oamenii le dobândesc în mod nemijlocit despre realitatea înconjurătoare în procesul practicii social-istorice, al interacțiunii materiale dintre om și lumea exterioară. 2. Verificare a cunoștințelor pe cale practică, prin cercetarea fenomenelor din realitatea înconjurătoare. ♦ Experiment. ◊ Expr. A face o experiență = a face o încercare. [Pr.: -ri-en-] – Din fr. expérience, lat. experientia. Vezi definitia »
SUDAMÍNĂ s. f. Erupție cutanată de vizicule mici pline cu lichid clar, care apare după transpirații abundente sau în cursul unor boli febrile. – Din fr. sudamina. Vezi definitia »
TRANSIGÉNȚĂ s. f. (Livr.) Atitudine transigentă. – După fr. transigéance. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z