Definita cuvantului microclin
MICROCLÍN, microcline, s. n. Mineral din grupa feldspaților potasici, de culoare roz, galbenă, roșiatică sau verde, care constituie un element de bază al unor roci eruptive sau metamorfice și care este folosit în industria ceramicii și ca piatră semiprețioasă. – Din fr. microcline.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu microclin
CISALPÍN, -Ă adj. (în raport cu Roma) dincoace de Alpi, în nordul Italiei. (< lat. cisalpinus, fr. cisalpin) Vezi definitia »
BIVITELÍN, -Ă adj. (Despre gemeni) care provine din două ouă diferite. [< fr. bivitellin]. Vezi definitia »
CALÍN, -Ă adj. Care se alintă; alintat. ♦ Lingușitor. [< fr. câlin]. Vezi definitia »
BIZANTÍN, -Ă adj. 1. De (ca) la Bizanț, din timpul Imperiului bizantin. ◊ Stil bizantin = artă caracterizată prin predominarea cupolei, a suprafețelor și a liniilor curbe în arhitectură și printr-o variată bogăție de culori în ornamentație. 2. (Fig.) Intrigant, perfid, corupt. [Cf. fr. byzantin, it. bisantino, lat. bysantinus]. Vezi definitia »
AZORÍN [aθorin] (pseud. lui José Martinez Ruiz) (1871-1967), romancier, dramaturg și eseist spaniol. Reprezentant al „generației de la ’98”, analist al realităților profunde ale Spaniei („Castilla”). Analiză penetrantă a sufletului poporului spaniol; proză autobiografică („Antonio Azorin”). Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z