Definita cuvantului filaj
FILÁJ s. n. 1. efect de clipire, datorat unei viteze prea mici a obturatorului aparatului de proiecție cinematografică. 2. (fig.) urmărire discretă (a cuiva). (< fr. filage)

Sursa: MDN
Cuvinte ce rimeaza cu filaj
CALÁJ s.n. I. 1. Imobilizare a unui organ de mașină. 2. Așezare la orizontală a suportului unui aparat topografic de vizare. 3. Mod de așezare a aripii sau a ampenajelor față de fuzelajul unui avion. II. 1. Postament de grinzi de lemn pe care stau navele în cală. 2. Adâncime la care se cufundă în apă o navă. V. pescaj. [Cf. fr. calage]. Vezi definitia »
GRUPÁJ s. n. așezare sistematică pe categorii; ansamblu, grup (de știri). (< fr. groupage) Vezi definitia »
SERVÁJ s.n. Starea de serv; iobăgie, șerbie. [Cf. fr. servage, it. servaggio]. Vezi definitia »
DUBLÁJ s. n. 1. (cinem.) sincronizare a traducerii textului vorbit al unui film cu mișcările și scenele lui. 2. (mar.) căptușeală de scânduri sau de tablă aplicată pe punte sau bordaj. ◊ întăritură a unei vele. (< fr. doublage) Vezi definitia »
MONTÁJ s. n. 1. montare. 2. etapă finală în realizarea unui film, în asamblarea scenelor filmate într-o anumită succesiune. ◊ operație care constă în alăturarea prin tăiere și lipire ulterioară a fragmentelor de peliculă. ♦ ~ radiofonic = combinarea într-o ordine logică, succesivă a scenelor și episoadelor caracteristice dintr-o piesă, operă literară etc. în vederea unei transmisiuni radiofonice. 3. (în pictură, grafică, fotografie) reunire a unor imagini independente sau care fac parte dintr-o compoziție, cu scopul de a obține un nou ansamblu. 4. sistem, formație care rezultă din montarea unor piese, mecanisme etc. (< fr. montage) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z