Definita cuvantului fototactism
FOTOTACTÍSM s. n. 1. mișcare de orientare a organelor plantelor în direcția razelor de lumină. 2. sensibilitate, reacție a protoplasmei la lumină; fototaxie. (< fr. phototactisme)

Sursa: MDN
Cuvinte ce rimeaza cu fototactism
FICȚIONALÍSM s. n. (Fil.) Concepție idealist-subiectivă după care cunoașterea se bazează pe ficțiune. [Pr.: -ți-o-] – Din fr. fictionalisme. Vezi definitia »
MICROTRAUMATÍSM s. n. (med.) traumatism ușor. (< fr. microtraumatisme) Vezi definitia »
HIPOPARATIROIDÍSM s.n. (Med.) Boală cauzată de o secreție insuficientă de hormon paratiroidian. [Pron. -ro-i-. / < fr. hypoparathyroïdisme]. Vezi definitia »
BILATERALÍSM s. n. sistem de echilibrare a schimburilor economice internaționale pe acordul bilateral. (< germ. Bilateralismus) Vezi definitia »
MANIERÍSM s. n. 1. lipsă de naturalețe în comportare, afectare, afișare a unui mod de a fi altfel decât în realitate. ◊ ansamblu de procedee și mijloace de expresie formaliste în realizarea unei opere literare sau artistice, care cultivă eleganța și rafinamentul, jocul nelimitat al fanteziei. 2. formă de artă practicată mai ales în Italia în sec. XVI și XVII, prin efecte picturale rafinate, adresându-se unei minorități cultivate în materie artistică și literară. 3. comportament gestual afectat, la unii schizofrenici. (< fr. maniérisme) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z