Definita cuvantului fructi
FRUCTI-/FRUCTO- elem. „fruct”. (< fr. fructi-, fructo, cf. lat. fructus)

Sursa: MDN
Cuvinte ce rimeaza cu fructi
Cititi cu atentie textul: „...manivela semnalului nu se poate trage decat rupandu-se ata innodata si cu nodul plumbit.” Indicati in acest text doua cuvinte obtinute prin derivare.Aratati,pentru fiecare dintre ele,felul in care s-a realizat derivarea. Vezi definitia »
INSECTI-/INSECTO- elem. „insectă”. (< fr. insecti-, insecto-, cf. lat. insectus, tăiat) Vezi definitia »
ISPITÍ, ispitesc, vb. IV. Tranz. 1. A atrage (spre rău) a ademeni, a tenta, a momi. ♦ Refl. (Înv.) A se lăsa ademenit, a cădea în ispită, a greși. 2. (Înv.) A pune la încercare sau la o probă pe cineva sau sentimentele, caracterul cuiva. 3. (Înv. și pop.) A cerceta, a examina; p. ext. a descoase. 4. (Înv.) A constata; a descoperi, a afla. – Din sl. ispytati. Vezi definitia »
RĂSPLĂTÍ, răsplătesc, vb. IV. Tranz. 1. A da cuiva o recompensă, o plată (materială sau morală) pentru ceea ce a făcut; a recompensa. ♦ A despăgubi. 2. (Rar) A plăti pentru altul, a ispăși. – Din bg. răzplatja, scr. rasplatiti. Vezi definitia »
BIBLIA DE LA BUCUREȘTI (1688), prima traducere integrală a „Bibliei” în limba română, datorată fraților Șerban și Radu Greceanu și tipărită din inițiativa lui Șerban Cantacuzino, domnul Țării Românești. Monument al limbii române vechi, cu rol deosebit în dezvoltarea limbii literare. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z