Definita cuvantului funcționarism
FUNCȚIONARÍSM s. n. tendință birocratică de a considera problemele din punct de vedere individual și nu general. (< fr. functionnarisme)

Sursa: MDN
Cuvinte ce rimeaza cu funcționarism
ABOLIȚIONÍSM s.n. Mișcare politică în plină dezvoltare în prima jumătate a sec. XIX în S.U.A., prin care se propaga desființarea sclaviei negrilor cu scopul de a obține forță de muncă liberă pentru industria și agricultura capitalistă. [Pron. -ți-o-. / < fr. abolitionnisme]. Vezi definitia »
BOLȘEVISM (‹ rus.) Curent de gîndire politică care a luat naștere în 1903, în urma acțiunii desfășurate de V.I. Lenin în cadrul facțiunii de stînga a Partidului Social-Democrat al Muncitorilor din Rusia (desprinsă în 1912). Denumirea a apărut în opoziție cu menșevismul, ilustrînd faptul că reprezentanții lor erau majoritari. Vezi definitia »
FOLCLORÍSM s. n. Tendință de a exagera elementul folcloric în artă și literatură sau în lucrări teoretice. – Folclor + suf. -ism. Cf. fr. folklorisme. Vezi definitia »
ACȚIONALÍSM s. n. analiză ce se bazează, în explicarea dinamicii vieții sociale sau a naturii umane, pe conceptul de acțiune. (< fr. actionnalisme) Vezi definitia »
METAMORFÍSM s. n. Totalitatea transformărilor mineralogice, structurale și chimice suferite de roci în stare solidă sub influența căldurii pământului, a presiunii și a reacțiilor chimice. – Din fr. métamorphisme. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z