Definita cuvantului gamar
GAMÁR s. m. mic crustaceu din apele dulci stătătoare sau din pâraie; crevetă de apă dulce. (< fr. gammare, lat. gammarus)

Sursa: MDN
Cuvinte ce rimeaza cu gamar
BIMILENÁR, -Ă adj. Care are o vechime sau o durată de două mii de ani. [Cf. fr. bimillénaire]. Vezi definitia »
salepár, salepári, s.m. (înv.) persoană care prepară sau vindea băutura răcoritoare orientală numită „salep”; salepgiu. Vezi definitia »
LĂCÁR, lăcari, s. m. Gen de păsări călătoare și cântătoare, de mărimea unei vrăbii, de culoare brună pe spate și alb-brună pe pântece, care trăiesc în stufărișul din jurul lacurilor și al mlaștinilor (Acrocephalus); pasăre din acest gen. – Lac1 + suf. -ar. Vezi definitia »
PULPÁR, pulpare, s. n. 1. Apărătoare de metal sau de piele purtată odinioară de războinici pe pulpe. 2. Carâmb de piele care protejează piciorul călărețului. – Pulpă + suf. -ar. Vezi definitia »
REFERENDÁR, referendari, s. m. 1. Demnitar la curtea franceză însărcinat cu prezentarea și urmărirea cererilor referitoare la titlurile de noblețe, la dispensele de vârstă etc. ♦ Mare referendar = membru al senatului în Imperiul Francez, care deținea sigiliul adunării. 2. (Înv.) Referent. – Din lat. referendarius, germ. Referendar, fr. référendaire. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z