Definita cuvantului gen
GEN1 s. n. 1. fel, soi, varietate. ◊ fel de a fi, manieră, atitudine specifică. 2. diviziune a creațiilor artistice în care intră opere cu trăsături comune în ceea ce privește forma, stilul, tema etc. ◊ fiecare dintre diviziunile în care se clasifică operele literare. ◊ stil personal, manieră de a compune. 3. totalitatea lucrărilor muzicale reunite prin tematică, mijloace de expresie etc. 4. categorie gramaticală exprimată prin forma pe care o iau cuvintele pentru a arăta sexul ființelor și care s-a extins prin analogie și la substantivele nume inanimate, precum și la cuvintele flexibile care determină substantivul. 5. (biol.) subdiviziune a unei familii din mai multe specii. 6. (log.) clasă de obiecte care au note esențiale comune, cuprinzând cel puțin două specii. (< lat. genus)

Sursa: MDN
Cuvinte ce rimeaza cu gen
SCALÉN I. adj. (despre un triunghi) cu toate laturile inegale. II. adj., s. m. (mușchi inspirator) între vertebrele cervicale și primele două perechi de coaste. (< fr. scalène, lat. scalenus) Vezi definitia »
MOLIMÉN s. n. totalitatea tulburărilor morbide care precedă o criză. (< fr., lat. molimen) Vezi definitia »
DILAUDÉN s.n. (Farm.) Derivat puternic al morfinei, întrebuințat ca analgezic. [Nume comercial]. Vezi definitia »
DINITROTOLUÉN s.n. Substanță cristalizată, cu miros de migdale amare, toxică, explozivă, obținută prin nitrarea nitrotoluenului, care servește ca intermediar la fabricarea trinitrotoluenului. [Pron. -lu-en. / < fr. dinitrotoluène]. Vezi definitia »
proegúmen, proegúmeni, s.m. (înv.) călugăr care a avut funcția de egumen; ajutor de egumen. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z