Definita cuvantului generație
GENERÁȚIE s. f. 1. funcțiune prin care ființele vii se reproduc; reproducere. ♦ (biol.) ~ spontanee = ipoteză potrivit căreia organismele vii ar lua naștere în mod spontan din materia anorganică. 2. totalitatea oamenilor care sunt de aceeași vârstă. ◊ (biol.) grupare de indivizi având aceeași filiație. ◊ perioadă de timp care desparte vârsta tatălui de aceea a fiului. 3. grup de familii tehnologice contemporane sau coerente corespunzând perioadelor în care tehnica se află relativ stabilizată. (< fr. génération, lat. generatio)

Sursa: MDN
Cuvinte ce rimeaza cu generație
CONSPIRÁȚIE s. f. complot. (< fr. comspiration, lat. conspiratio) Vezi definitia »
FOTOGRAMMETRÍE s. f. Ramură a topografiei care se ocupă cu studierea principiilor, metodelor și procedeelor de determinare a formei și a dimensiunilor obiectelor pe baza fotogramelor. – Din fr. photogrammétrie. Vezi definitia »
GEOSTRATEGÍE s. f. studiu al influenței datelor geografice asupra strategiei statelor. (< fr. géostratégie) Vezi definitia »
FLEBOPEXÍE s. f. fixare chirurgicală a unei vene în poziția normală. (< fr. phlébopexie) Vezi definitia »
EXPIRÁȚIE, expirații, s. f. Act fiziologic prin care se elimină din plămâni aerul inspirat; expirare. – Din fr. expiration, lat. expiratio. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z