Definita cuvantului glucide
GLUCÍDE s. f. pl. substanțe organice care intră în compoziția protoplasmei; hidrați de carbon, zaharide. (< fr. glucides)

Sursa: MDN
Cuvinte ce rimeaza cu glucide
TUBERCULÍDE s.f.pl. (Med.) Leziuni cutanate părând a avea un raport foarte strâns cu tuberculoza; scrofulide. [< fr. tuberculides]. Vezi definitia »
CERATOPSIDE s. n. pl. Reprezentanți ai „dinozaurilor cu coarne” (subordinul Ceratopsida), caracterizați prin prezența a trei coarne: unul anterior pe osul nazal și o pereche deasupra orbitelor. Cu excepția genului ancestral Protoceratops, descoperit în Mongolia, celelalte provin din Cretacicul superior al Americii de Nord. Vezi definitia »
ARHIMEDE (c. 287-212 î. Hr., n. Siracuza), învățat grec. A descoperit principiul fundamental al hidrostaticii (cunoscut sub denumirea de „Legea lui ”A.„), conform căruia orice corp cufundat într-un lichid este împins de jos în sus cu o forță egală cu greutatea volulmului de lichid dezlocuit; a formulat legile pîrghiilor și a inventat numeroase sisteme de pîrghii și scripeți, mașini și dispozitive de luptă. În matematică s-a ocupat de calculul lungimii curbelor, al raportului dintre lungimea cercului și diametru (numărul π), de proprietățile spiralelor și pentru că a făcut cuadratura parabolei este considerat precursor al calcului integral. Vezi definitia »
MUSCÍDE s. f. pl. familie de insecte diptere: muștele propriu-zise. (< fr. muscidés) Vezi definitia »
TRIPANOZOMÍDE s. f. pl. ordin sau familie de protozoare: tripanozoma. (< fr. trypanosomidés) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z