Definita cuvantului godron
GODRÓN s. n. ornament în relief de forma unor caneluri late, orizontale, pe un element de arhitectură, pe un vas etc. (< fr. godron)

Sursa: MDN
Cuvinte ce rimeaza cu godron
scadrón (-oáne), s. n. – Escadron. It. squadrone. Sec. XIX, înv., substituit de escadron, din fr. Vezi definitia »
BURBIÓN s.n. (Med.) Țesut mortificat, alb, care constituie partea centrală a unui furuncul. [Pron. -bi-on. / < fr. bourbillon]. Vezi definitia »
DECATRÓN, decatroane, s. n. Tub cu descărcare electrică în gaze, utilizat în tehnica calculatoarelor electronice, în tehnica nucleară, a dispozitivelor de comunicație și de comandă etc. ca dispozitiv de comandă. – Din fr. décatron. Vezi definitia »
CHAMSON [șãsó], André (1900-1983), scriitor francez. De inspirație regionalistă și protestantă, dezbate în romanele sale probleme morale ale lumii contemporane („Roux Banditul”, „Minunata”). Vezi definitia »
BUTÓN s.n. 1. Piesă care, prin apăsare, transmite comanda pentru o acțiune mecanică sau electrică. ♦ Fus încastrat cu un capăt în corpul unei piese în mișcare circulară, excentric față de axa de rotație a acesteia, care servește ca legătură de articulație într-un mecanism. 2. Mică papulă, bubuliță pe piele. // s.m. Nasture mobil cu care se încheie gulerul, manșetele etc. ♦ Capsă (1). [Pl. -oane, (s.m.) -oni. / < fr. bouton]. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z