Definita cuvantului helipot
HELIPÓT s. n. potențiometru de precizie. (< fr. hélipot)

Sursa: MDN
Cuvinte ce rimeaza cu helipot
AMYOT, Jacques (1513-1593), umanist francez. Episcop de Auxerre. Prin traducerile sale din Plutarh („Viețile paralele”), Longus și Heliodor, a fost unul dintre creatorii prozei sec. 16 în Franța. Vezi definitia »
PILÓT2 s. n. stâlp de fier, de beton armat etc. înfipt în pământ, care susține o construcție. (< fr. pilot) Vezi definitia »
SPOT s.n. 1. Pată luminoasă produsă pe o scară gradată sau pe un ecran de către o rază de lumină reflectată pe oglinda unui instrument de măsură. 2. (Teatru) Fascicul luminos concentrat, invariabil; proiector care produce acest fascicul. 3. Scurt anunț publicitar, la radio sau la televiziune. 4. (Fin.) Operație de plată imediată (la vedere). (cf. fr. spot) Vezi definitia »
RAVIGOT s.n. În gastronomie, ravigotul este un sos picant, rece sau cald; cel rece se face pe bază de vinegretă cu adaos de capere, ceapă și diverse verdețuri, iar cel cald este un sos fin pe bază de rântaș blond, cu adaos de vin și oțet, aromatizat cu verdețuri; din fr. ravigote Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z