Definita cuvantului amyot
AMYOT, Jacques (1513-1593), umanist francez. Episcop de Auxerre. Prin traducerile sale din Plutarh („Viețile paralele”), Longus și Heliodor, a fost unul dintre creatorii prozei sec. 16 în Franța.

Sursa: DE
Cuvinte ce rimeaza cu amyot
FOOT s. m. unitate de lungime engleză, de 30,48 cm; picior (= 12 țoli). (< engl. foot) Vezi definitia »
PLOT, ploturi, s. n. 1. Piesă de contact electric constituită dintr-un cilindru sau dintr-o prismă metalică, fixată într-o placă de material electroizolant sau pe suprafața acesteia, legată la un circuit electric. 2. Placă turnantă la încrucișarea unei căi ferate de mină. – Din fr. plot. Vezi definitia »
ROBÓT1, roboți, s. m. Sistem automatizat care acționează pe baza unui program de lucru stabilit sau care reacționează la anumite influențe exterioare, dând impresia executării unor acțiuni omenești. ♦ Fig. Persoană care muncește din greu și fără să înțeleagă rostul muncii sale; muncitor de corvoadă. – Din fr. robot. Vezi definitia »
BAGEHOT, Walter (1826-1877), economist britanic. Fondator și director al revistei „The Economist”; contribuții în studierea pieței financiare, la elaborarea constituției engleze (1867); lucrări de drept și economie („Fizică și politică”). Vezi definitia »
BRULÓT s. n. 1. (ant.) mașină de război cu care se lansau torțe aprinse. 2. vechi vas de război cu materiale inflamabile aprinse, împinse către corăbiile dușmane. (< fr. brûlot) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z