Definita cuvantului heteroceras
HETEROCÉRAS s. m. amonit cu cochilie, la început turniculată, apoi dreaptă și terminată cu o cârjă. (< lat. heteroceras)

Sursa: MDN
Cuvinte ce rimeaza cu heteroceras
DINOCÉRAS s. m. mamifer erbivor fosil de mărimea rinocerului, având caninii foarte dezvoltați și pe cap două perechi de protuberanțe osoase. (< fr. dinocéras) Vezi definitia »
CAMPINAS [cãpinás], oraș în SE Braziliei (São Paolo); 1,13 mil. loc. (1985, cu suburbiile). Nod de comunicații. Aeroport internațional. Piață pentru cafea, bumbac, trestie de zahăr. Ind. siderurgică, constr. de mașini, chimică (hîrtie, cauciuc), textilă și alim. Două universități. Vezi definitia »
CONTRABÁS s.n. 1. Instrument muzical cu registru grav, cu coarde și arcuș, al cărui sunet este cu o octavă mai jos decât acela al violoncelului. 2. (Rar) Instrument metalic de suflat, al cărui sunet este cu o octavă mai jos decât acela al basului. [Pl. -asuri, (s.m.) -ași. / < it. contrabasso, cf. fr. contrebasse]. Vezi definitia »
ASTROCOMPÁS s. n. instrument de navigație în mările polare care indică direcția cu o alidadă ce vizează un astru. (< astro- + compas) Vezi definitia »
adidas, adidași s. m. 1. picior de porc (vândut în măcelării în anii dictaturii ceaușiste) 2. pantof de sport (indiferent de marcă) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z