Definita cuvantului himalaian
HIMALAIÁN, -Ă adj. din Himalaia. ♦ limbi himalaiene = limbi din familia tibeto-birmană vorbite în regiunile învecinate cu Himalaia. (< fr. himalayen)

Sursa: MDN
Cuvinte ce rimeaza cu himalaian
iordán s. m. – Ceremonia religioasă a sfințirii apei, pe 6 ianuarie, întru comemorarea botezului Domnului. De la Iordan, și acesta din ngr. ’Iορδάνης, sl. Iordanŭ (Tiktin; DAR; Tagliavini, Arch. Rom., XII, 188). – Der. iordăni, vb. (a stropi cu apă sfințită, de Bobotează; este obicei religios și totodată popular, care conform tradiției se ținea cu mare fast la Curtea domnească); iordănit, s. n. (obicei popular ce constă în a stropi cu apă sfințită); iordănitor (var. iordănaș), s. m. (persoană care stropește cu apă sfințită). Vezi definitia »
NEOHEGELIÁN, -Ă adj. Referitor la neohegelianism. // s.m. și f. Adept al neohegelianismului. [Pron. -ghe-li-an, pl. -ieni, -iene. / cf. fr. néo-hégélien]. Vezi definitia »
HURICÁN s.n. (Met.) Furtună puternică, uragan (care bântuie în Antile). [< engl. hurricane < cuv. indian]. Vezi definitia »
ALTMAN, Sidney (n. 1939), biolog american. Prof. univ. la Yale (New Haven). Cercetări în domeniul biologiei moleculare. A studiat acizii nucleici și a descoperit că ARN (acidul ribonucleic) poate acționa ca o enzimă. Premiul Nobel pentru chimie (1989), împreună cu T.R. Cech. Vezi definitia »
SUD-AFRICÁN, -Ă, sud-africani, -e, s. m. și f., adj. 1. S. m. și f. Persoană care face parte din una dintre populațiile indigene ale Africii de Sud sau este originară de acolo; spec. persoană care face parte din populația de bază a Republicii Africa de Sud sau este originară de acolo. 2. Adj. Care aparține Africii de Sud, Republicii Africii de Sud sau sud-africanilor (1), privitor la Africa de Sud, la Republica Africii de Sud sau la sud-africani. – Din fr. sud-africain. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z