Definita cuvantului hipocicloidă
HIPOCICLOÍDĂ s. f. curbă descrisă de un punct de pe un cerc care se rostogolește fără alunecare în interiorul unui cerc fix. (< fr. hypocycloïde)

Sursa: MDN
Cuvinte ce rimeaza cu hipocicloidă
ANABASÍNĂ s.f. Substanță folosită pentru producerea de substanțe protectoare plantelor. [< fr. anabasine]. Vezi definitia »
ÎNFĂȘURĂTÚRĂ, înfășurături, s. f. (Rar) Ceea ce înfășoară ceva sau este înfășurat pe ceva. – Înfășura + suf. -ătură. Vezi definitia »
PROSTIGMÍNĂ s. f. alcaloid de sinteză cu acțiune stimulantă asupra sistemului nervos. (< fr. prostigmine) Vezi definitia »
BANDÚLĂ, bandule, s. f. (Mar.) Frânghie care ajută la aruncarea parâmelor grele între nave sau între o navă și malul de acostare. Vezi definitia »
PNEUMOCONIÓZĂ, pneumoconioze, s. f. Boală pulmonară cronică cu caracter profesional, consecință a iritației provocate de inhalarea masivă, îndelungată și fixarea pe plămâni a unor pulberi (de azbest, cărbune, bioxid de siliciu, de fier etc.), care determina inflamația și apoi sclerozarea lor. [Pr.: pne-u-mo-co-ni-o-] – Din fr. pneumoconiose. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z