Definita cuvantului homotermie
HOMOTERMÍE s. f. 1. însușire a unui corp cu temperatură omogenă și constantă. 2. proprietate a apelor din râuri, lacuri sau mări de a avea aceeași temperatură pe toată grosimea stratului de apă. (< fr. homothermie)

Sursa: MDN
Cuvinte ce rimeaza cu homotermie
BATROCEFALÍE s. f. deformare a craniului caracterizată prin protruzia posterioară a occipitalului. (< batrocefal + -ie) Vezi definitia »
EDÍȚIE s.f. 1. Totalitatea exemplarelor unei opere, ale unei lucrări publicate o dată și la care s-a folosit același zaț tipografic. ◊ Ediție critică = ediție comentată a unui text (mai ales clasic, vechi); ediție definitivă = ediție al cărei text a fost văzut de autor și considerat ca definitiv; ediție princeps v. princeps; ediție specială = ediție suplimentară a unui ziar, a cărei apariție a fost determinată de un eveniment însemnat. ♦ Versiune. 2. Serie de întreceri sportive care se repetă periodic. [Gen. -iei, var. edițiune s.f. / cf. fr. édition, it. edizione, lat. editio]. Vezi definitia »
CITATOMANÍE s. f. manie de a cita în mod abuziv, mecanic. (< citat + -manie2) Vezi definitia »
CONTUMACÍE s. f. absență a unui inculpat de la judecată. ♦ în ~ = în lipsă. (< fr. contumace, lat. contumacia) Vezi definitia »
XENOGRAFÍE s.f. Procedeu de tipar pentru imagini folosind fenomenul de fotoconductibilitate, spre a evita contactul direct dintre forma de tipar și obiectul tipărit. (din fr. xénographie) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z