Definita cuvantului iatraliptic
IATRALÍPTIC, -Ă adj. (despre metode terapeutice) care face ca medicamentele să pătrundă prin piele. (< fr. iatraliptique)

Sursa: MDN
Cuvinte ce rimeaza cu iatraliptic
ANAGLÍPTIC, -Ă, anagliptici, -ce, adj. Imprimat în relief pentru a putea fi urmărit cu degetele de către orbi. – Din fr. anagliptique. Vezi definitia »
ARTERIOSCLERÓTIC, -Ă adj., s.m. și f. (Suferind) de arterioscleroză. [Pron. -ri-o-. / cf. it. arteriosclerotico]. Vezi definitia »
DIAFORÉTIC, -Ă adj., s. n. (medicament) care produce diaforeză; sudorific. (< fr. diaphorétique) Vezi definitia »
PANORÁMIC, -Ă adj. De panoramă, care redă o panoramă. ♦ Cinematograf panoramic = cinematograf bazat pe un procedeu constând în a face să pivoteze aparatul de filmat pe un ax orizontal sau vertical în timpul luării vederilor; ecran panoramic = ecran de cinematograf semicircular, cu lățimea mult mai mare față de înălțime; fotografie panoramică = fotografie care cuprinde un peisaj extins prin rotirea circulară a aparatului. [< fr. panoramique]. Vezi definitia »
HELIOGRÁFIC, -Ă adj. Referitor la heliografie. ◊ Hârtie heliografică = hârtie specială, acoperită pe o față cu un strat sensibil la acțiunea luminii, pe care se copiază la heliograf (1) [în DN] desene făcute pe hârtie de calc. [Cf. fr. héliographique]. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z