Definita cuvantului mistic
MÍSTIC, -Ă, mistici, -ce, adj., subst. 1. Adj. Care aparține misticismului, care se referă la misticism; care vădește misticism. 2. S. m. și f. Adept al misticismului. 3. Adj. Care are un înțeles ascuns; care rămâne neînțeles; inexplicabil pe cale rațională; secret, tainic. ◊ Testament mistic = testament secret. 4. S. f. Totalitatea orientărilor și practicilor propagate de misticism sau de o doctrină mistică (1); p. ext. misticism. – Din fr. mystique.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu mistic
OLOIOTRÓFIC, -Ă adj. (despre plancton) bogat în substanțe organice în stare de putrefacție. (< germ. oloiotrophisch) Vezi definitia »
strâjníc, strấjnică, s.m. și f. 1. (înv. și pop.) mânz, cârlan, mânză, noaten, tretin. 2. (reg.) berbec. Vezi definitia »
stroiétic, stroiétică, adj. (reg.) nebun. Vezi definitia »
TRIPTÍC, triptice, s. n. Tablou compus din trei părți separate (prinse în balamale în așa fel încât părțile laterale să se închidă peste cea din mijloc), pe care sunt pictate scene sacre și chipuri de sfinți, de zei etc. sau sunt scrise, sub formă de pomelnic, nume de ctitori, de domni etc. ♦ P. gener. Ansamblu alcătuit din trei părți distincte. – Din fr. triptyque. Vezi definitia »
RÓMBIC, -Ă adj. în formă de romb; romboidal. ♦ sistem ~ = sistem de cristalizare având ca formă fundamentală o prismă dreaptă cu bazele romburi. (< fr. rhombique) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z