Definita cuvantului inchinci
INCH INCI/ s. m. unitate de măsură pentru lungimi, egală cu 2,54 cm, în Anglia și SUA.; țol. (< engl. inch)

Sursa: MDN
Cuvinte ce rimeaza cu inchinci
GHICÍ, ghicesc, vb. IV. Tranz. 1. A descoperi, a afla, a înțelege ceva (mai mult intuitiv sau prin deducție); a intui, a prevedea, a întrezări. ◊ Loc. adv. Pe ghicite = la întâmplare sau în mod intuitiv. ♦ A dezlega o ghicitoare. 2. (în superstiții) A prezice cuiva viitorul. [Var.: (reg.) gâcí vb. IV] – Et. nec. Vezi definitia »
GÂCÍ, gâcesc, vb. IV. Tranz. V. ghici. Vezi definitia »
BERNEVÉCI s. m. pl. (Reg.) Pantaloni țărănești largi, făcuți din stofă groasă. [Var.: bernevíci, bernivíci s. m. pl.] – Din bg. benevreci. Vezi definitia »
ZGÂRCÍ2, zgârcesc, vb. IV. 1. Tranz. și refl. A (se) strânge, a (se) contracta din cauza frigului, a durerii etc. ♦ Refl. (Despre plante) A se chirci, a se micșora, a degenera. 2. Refl. A da dovadă de zgârcenie, a se arăta zgârcit; a se scumpi. – Din sl. sŭgrŭčiti. Vezi definitia »
BÍCI, bice, s. n. (Adesea fig.) Obiect cu care se îndeamnă la mers animalele, alcătuit dintr-o curea sau o împletitură de curele, mai rar de cânepă, legată de un băț. ♦ Lovitură de bici. [Var.: (reg.) zbici s. n.] – Slav (v. sl. biči). Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z