Definita cuvantului mită
MÍTĂ, mite, s. f. Sumă de bani sau obiecte date ori promise unei persoane, cu scopul de a o determina să-și încalce obligațiile de serviciu sau să le îndeplinească mai conștiincios; șperț, șpagă1, – Din sl. mito.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu mită
a sta smirnă expr. 1. a sta nemișcat / în poziție de drepți. 2. a fi obedient. Vezi definitia »
BIOCENÓZĂ s. f. totalitatea organismelor dintr-un biotop. (< fr. biocénose) Vezi definitia »
CHÍBLĂ s. f. 1. vas de oțel cu care se ridică la suprafață materialul excavat dintr-un puț de mină. 2. cutia de fontă cu care se transportă zgura în siderurgie. (< engl. Kibble) Vezi definitia »
BAROTERMOCÁMERĂ ( baro + termo + cameră) s. f. Cameră etanșă în interiorul căreia sînt modificate comandat și în anumite limite presiunea și temperatura unei atmosfere menținute artificial, pentru simularea unora din condițiile proprii atmosferei înalte, și chiar ale spațiului cosmic, în scopul pregătirii și adaptării biologice a sportivilor, aviatorilor, astronauților pentru a face față la solicitări neobișnuite, urmăririi comportării și omologării unor echipamente destinate a fi folosite pentru aparate aerospațiale etc. Vezi definitia »
pișoarcă, pișorci s. f. 1. (pop.) persoană (mai ales copil) care urinează în pat. 2. băutură proastă / slabă / chioară. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z