Definita cuvantului intereuropean
INTEREUROPEÁN, -Ă adj. comun, în ansamblu, continentului european. (< inter1- + european)

Sursa: MDN
Cuvinte ce rimeaza cu intereuropean
INTERUMÁN, -Ă adj. (despre relații) dintre oameni. (< engl. interhuman) Vezi definitia »
ROMÁN1, romane, s. n. Specie a genului epic, de întindere mare, cu conținut complex, care se desfășoară de-a lungul unei anumite perioade și angajează mai multe personaje, presupunând un anumit grad de adâncime a observației sociale și analizei psihologice. ◊ Operă narativă în proză sau în versuri scrisă, în evul mediu, într-o limbă romanică. ♦ Fig. Împletire de întâmplări cu multe episoade care par neverosimile. [Var.: (înv.) románț s. n.] – Din fr. roman. Vezi definitia »
ALP ARSLAN, Mohammed ibn Daud, al doilea sultan selgiucid (1063-1072). A supus Georgia și Armenia (1064) și a înfrînt și luat prizonier la Manzikert (1071) pe împăratul bizantin Roman IV Diogenes. Vezi definitia »
OLTEÁN, -Ă, olteni, -e, s. m., adj. I. S. m. 1. Persoană care face parte din populația de bază a Olteniei sau este originară de acolo; (la pl.) populație care locuiește în Oltenia. 2. (Ieșit din uz) Precupeț (originar din Oltenia) care făcea comerț ambulant cu fructe, legume etc. II. Adj. Care aparține Olteniei sau oltenilor (I), privitor la Oltenia sau la olteni, originar din Oltenia; oltenesc. – Olt (n. pr.) + suf. -ean. Vezi definitia »
HEXÁN s.n. Hidrocarbură acilică saturată, cu șase atomi de carbon în moleculă. [< fr. hexane]. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z