Definita cuvantului mobiliza
MOBILIZÁ, mobilizez, vb. I. Tranz. 1. A chema sub arme, a convoca de urgență la unități (în vederea războiului); a trece de la starea de pace la cea de război. ◊ Expr. A mobiliza (pe cineva) pe loc = a păstra în timp de război (pe cineva) pe postul civil pe care-l ocupă, supunându-l disciplinei militare impuse de starea de război. ♦ (Fam.) A chema într-un anumit loc, cu un anumit scop; a convoca, a întruni, a aduna. 2. A antrena o colectivitate la o acțiune sau la o activitate susținută, organizată și coordonată, de interes general. – Din fr. mobiliser.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu mobiliza
SIMULTANEIZÁ vb. I. tr. A da un caracter simultan, a face să se petreacă în același timp. [Pron. -ne-i-. / et. incertă]. Vezi definitia »
PROFESIONALIZÁ vb. I. tr., refl. (Rar) A da sau a căpăta un caracter de profesiune, profesional; a (se) diviza în diverse meserii, profesiuni. [Et. incertă]. Vezi definitia »
FERTILIZÁ vb. I. tr. A mări fertilitatea unui teren. [< fr. fertiliser]. Vezi definitia »
AUTOANALIZÁ vb. refl. a-și face autoanaliza. ◊ a se supune introspecției. (< auto1- + analiza) Vezi definitia »
EXPULZÁ vb. tr. 1. a dispune, printr-un act al puterii de stat, ca cineva să părăsească teritoriul țării în care se află. 2. a scoate, a da, a împinge afară. (< fr. expulser, lat. expulsare) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z