Definita cuvantului bocăni
BOCĂNÍ, bocănesc, vb. IV. Intranz. A ciocăni, a izbi cu un obiect tare în ceva. – Boc + suf. -ăni.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu bocăni
BODÓNI s. n. invar. Caracter de literă cu contrast mare între liniile de bază și liniile secundare, cu piciorușele subțiri și scurte. – Din germ. Bodoni. Vezi definitia »
IZMENÍ, izmenesc, vb. IV. Refl. (Fam.) 1. A se purta fără naturalețe, cu mofturi; a se fandosi. 2. A se uita urât, a se strâmba (la cineva), a se schimonosi, a face mutre. – Din sl. izmĕniti „a schimba”. Vezi definitia »
BOLDEȘTI-SCĂIENI, oraș în jud. Prahova, la 14 km N de Ploiești; 11.834 loc. (1991). Expl. de petrol. Fabrici de geamuri, sticlărie, de celuloză, hîrtie și carton. Orașul s-a format, în 1968, prin contopirea localit. Boldești, atestată documentar din 1778, și Scăieni, menționată documentar din 1581. La scăieni a funcționat, între 1835 și 1836, un falanster înființat de către Theodor Diamant, după modelul preconizat de Charles Fourier. Vezi definitia »
CATARINIÉNI s.m.pl. Grup de primate superioare, cu nările apropiate, septul nazal mult îngustat și cu coadă scurtă, neprehensilă, care trăiesc în Africa, Asia și unele insule australiene; (la sg.) maimuță din acest grup. [Pl. -ni-eni, sg. catarinian, var. catarine s.n.pl. / < fr. catarhiniens]. Vezi definitia »
ADUNAȚII-COPĂCENI, com în jud. Giurgiu, pe Argeș; 6.638 loc. (1991). Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z