Definita cuvantului înrola
ÎNROLÁ vb. tr., refl. 1. a (se) angaja în armată. 2. (fig.) a (se) înscrie (într-o organizație, într-un partid); a (se) înregimenta. (< fr. /s'/enroler)

Sursa: MDN
Cuvinte ce rimeaza cu înrola
DECUPLÁ, decuplez, vb. I. Tranz. A dezlega, a desface elementele unui cuplu, ale unui sistem tehnic. ♦ A deconecta (2). – Din fr. découpler. Vezi definitia »
împielegola, impielegolez (glum.) I. v. t. a dezbrăca pe cineva la pielea goală. II. v. r. a se dezbrăca în pielea goală. Vezi definitia »
cupla, cuplez I v. t. a trage la măsea. II. v. r. a începe o relație amoroasă. Vezi definitia »
REFULÁ vb. I. tr. 1. a înăbuși, a respinge din domeniul conștientului în subconștient dorințe, idei, reprezentări etc. care contrazic conștiința morală a individului. 2. a deplasa, a ridica, cu ajutorul unei pompe, un fluid într-o conductă sau alt spațiu închis. 3. a forja, la cald sau la rece, o piesă de metal cu scopul de a-i modifica forma și dimensiunile transversale. II. intr. (despre fluide) a ieși dintr-o conductă, dintr-un canal, a se întoarce. (< fr. refouler) Vezi definitia »
DECELÁ, decelez, vb. I. Tranz. A distinge, a pune în evidență existența unei substanțe aflate în cantitate foarte mică sau a unui fenomen sau proces foarte puțin intens. – Din fr. déceler. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z