Definita cuvantului jurisconsult
JURISCONSÚLT, -Ă I. s. m. (în Roma antică) persoană care acorda părților asistență în fața justiției. II. s. m. f. 1. specialist care dă consultații în probleme de drept. 2. specialist în științe juridice care se ocupă cu rezolvarea problemelor de drept într-o instituție, pe care o reprezintă în justiție. (< fr. jurisconsulte, lat. iurisconsultus)

Sursa: MDN
Cuvinte ce rimeaza cu jurisconsult
CULT2, -Ă adj. 1. cu un nivel înalt de cunoștințe, de cultură; învățat, instruit. 2. (despre manifestări ale oamenilor) de care dă dovadă omul cult (1); livresc. 3. (despre muzică, literatură, poezie) creat de un autor instruit. (< lat. cultus) Vezi definitia »
CONSÚLT, consulturi, s. n. Examinare a unui bolnav de către o comisie medicală pentru stabilirea diagnosticului bolii și indicarea tratamentului. – Din lat. consultum. Vezi definitia »
TRIPLUSÁLT s.n. Săritură în lungime la care după primul salt se cade pe piciorul cu care s-a bătut, la al doilea pe celălalt picior, al treilea salt terminându-se pe ambele picioare. [Cf. fr. triple-saut, it. triplo-salto]. Vezi definitia »
!ắlălalt (fam.) pr. m., adj. pr. m., g.-d. ắluilalt, pl. ắilalți, g.-d. ắlorlalți; f. áilaltă, g.-d. ắleilalte, pl. álelalte, g.-d. ắlorlalte Vezi definitia »
ELECTRONVÓLT s.m. Unitate de măsură a energiei egală cu energia câștigată de un electron accelerat la o diferență de potențial de un volt. (din fr. électron-volt) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z