Definita cuvantului lamina
LAMINÁ vb. tr. 1. a prelucra un material la laminor. 2. a subția și a omogeniza fibrele textile. 3. a îngusta un jet de fluid. (< fr. laminer)

Sursa: MDN
Cuvinte ce rimeaza cu lamina
BOTOȘANA, com. în jud. Suceava; 4.876 loc. (1991). Vestigii aparțînînd populației trace de la sfîrșitul epocii bronzului (cultura Noua) și prima epocă a fierului (sec. 9 î. Hr.); o așezare geto-dacică din sec. 2 î.Hr.-2 d. Hr., precum și o importantă așezare a populației daco-romane din sec. 5-7. Vezi definitia »
caná (canále), s. f. – Colorant vegetal extras din frunzele plantei Lavsonia inermis. – Mr. ucná. Tc. kana, kina „Lavsonia inermis” (Șeineanu, II, 84; Lokotsch 867), cf. bg. kaná.Der. căni, vb. (a (-și) vopsi părul); căneală, s. f. (vopsea, mai ales de păr). Pușcariu 267 se gîndea, pentru a căni, la un lat. *canῑre, de la canēre, semantic imposibil. Canale, s. f. pl. (plantă orientală, balsamină de cultură, sau Balsamina impatiens), pare a fi pl. de la același cuvînt oriental. Vezi definitia »
A ȘICANA a băga strâmbe, a-i face cuiva zile amare / fripte, a pune (cuiva) strâmbe, a se ține de capul cuiva. Vezi definitia »
precauționá, precauționéz, vb. I (înv.) a apăra cu sfaturi împotriva unei nenorociri posibile, a scăpa de o nenorocire prin măsurile luate. Vezi definitia »
păná, pănéz, vb. I (reg.; despre butucii de vie) a schimba, a înlocui. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z