Definita cuvantului landtag
LÁNDTAG s. n. 1. (în evul mediu) adunarea reprezentanților pe stări în principatele germane. 2. (în Germania până în 1934 și în Austro-Ungaria) organul reprezentativ al puterii. 3. (în Germania și Austria) organul legislativ suprem al landurilor; dietă. 4. parlamentul în Liechtenstein. (< germ. Landtag)

Sursa: MDN
Cuvinte ce rimeaza cu landtag
BALTAG, Cezar (1939-1997, n. Mălinești, Basarabia), scriitor român. Poezie a devenirii și inițierii, construită prin absorbirea și retrăirea marilor simboluri și mituri universale și pe o experiență de cunoaștere și soteriologie creștină („Răsfrîngeri”, „Madona din dud”, „Unicorn în oglindă”, „Dialog la mal”, „Euridice și umbra”). Eseuri; traduceri din Mircea Eliade și C.G. Jung. Vezi definitia »
ANTROPOFÁG, -Ă adj., s. m. f. (om) care mănâncă carne de om; canibal (II, 1). (< fr. anthropophage) Vezi definitia »
ciupág, ciupáge, s.n. (reg.) 1. partea iei de la brâu în sus, care are cusături deosebite. 2. bucată de pânză cât o batistă primită de un copil care duce crucea sau sfeșnicul la înmormântare. 3. ie. 4. partea rochiei care îmbracă pieptul și spatele; pieptar, corsaj, mânecar. 5. gulerul cămășii cu flori, al iei. 6. broderie pe pieptul iei. Vezi definitia »
surág s.n. (înv.) vas pentru lichide. Vezi definitia »
piscoșág, piscoșáguri, s.n. (reg.) murdărie. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z