Definita cuvantului lazaret
LAZARÉT s. n. (rar) spital de boli contagioase. (< fr. lazaret)

Sursa: MDN
Cuvinte ce rimeaza cu lazaret
GALÉT s. m. 1. fragment mic de rocă, piatră, cu muchiile rotunjite de acțiunea mării sau a torenților. 2. rolă metalică montată între două piese în mișcare, pentru a le micșora frecarea. ◊ piesă la mașina de filat mătase artificială care întinde firul la ieșirea din baia de filare. 3. element de tranformator electric, de forma unui inel, cu mai multe spire de înfășurare. 4. secțiune a unui comutator rotativ. (< fr. galet) Vezi definitia »
GADGÉT s.n. Termen generic desemnând aparate mici, mecanisme, cu largi întrebuințări în gospodărie și în viața de toate zilele. ♦ (P. ext.) Orice mărunțiș ingenios de folos practic. ♦ Obiect în măsură să satisfacă un capriciu uman oarecare. [Pron. -ged. / < engl., fr. gadget]. Vezi definitia »
TESMOTÉT s.m. Titlu dat în vechea Atenă magistraților care păstrau legile. [< fr. thesmothète, gr. thesmothetes]. Vezi definitia »
ZẤMBET, zấmbete, s.n. ~; faptul de a zâmbi, râs abia schițat ◊ (Fig.) Macul cu lacrămi în ochi se uită spre soare cu zâmbet. 2. Strălucire; scânteiere. Vezi definitia »
samét s.n. (înv.) catifea, velur. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z