Definita cuvantului liberaliza
LIBERALIZÁ vb. tr. a face mai liber(al); a acorda mai multă libertate și inițiativă individuală în activitatea socială. (< fr. libéraliser)

Sursa: MDN
Cuvinte ce rimeaza cu liberaliza
ȘAMPANIZÁ, șampanizez, vb. I. Intranz. (Despre vinuri) A prezenta procesul de fermentație caracteristic șampaniei. ♦ Tranz. A prelucra vinul ca să devină șampanie, a supune vinul șampanizării. – Din fr. champagniser. Vezi definitia »
DESOLIDARIZÁ vb. I. tr. a desface, a detașa o parte dintr-un întreg solidarizat. II. refl. a nu mai fi solidar, a se rupe de cineva. (< fr. désolidariser) Vezi definitia »
DECOLONIZÁ, decolonizez, vb. I. Tranz. A înlătura regimul colonial; a acorda independență popoarelor din colonii. – Din fr. décoloniser. Vezi definitia »
ATOMIZÁ, atomizez, vb. I. Tranz. A transforma un lichid în picături foarte fine. – Din fr. atomiser. Vezi definitia »
SENSIBILIZÁ vb. I. tr., refl. 1. A deveni sensibil sau a mări sensibilitatea unui țesut, a unui organ etc. față de un excitant din afară; (p. ext.) a face (mai) sensibil pe cineva. ♦ (Despre un material fotografic) A (se) face sensibil la acțiunea luminii. 2. A prelucra chimic suprafața plăcilor metalice destinate pentru confecționarea tiparului plan. 3. (Rar) A concretiza, a materializa. [< fr. sensibiliser]. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z