Definita cuvantului lifta
LIFTÁ vb. I. tr., intr. a trimite mingea (la tenis, tenis de masă, volei etc.) peste fileu prin lovituri de atac care nu se execută cu putere. II. tr. 1. a ridica și a aduce în poziție, cu ajutorul unei macarale, un acoperiș, planșeu etc. 2. a aduce la suprafață țițeiul acumulat în sonde. 3. (fam.) a sâcâi. (< fr. lifter, engl. tolift)

Sursa: MDN
Cuvinte ce rimeaza cu lifta
Odata, pe când se scalda in apele unui lac, nimfa Salmacis s-a îndragostit de tânarul si frumosul Hermaphroditus, vrând sa se uneasca cu el. Hermaphroditus a respins-o. Ea l-a cuprins in brate cu sila, rugând zeii sa le uneasca trupurile pentru totdeauna. Zeii i-au împlinit dorinta: in locul tânarului si a nimfei, a aparut o singura faptura, având ambele sexe (hermafrodit). Vezi definitia »
INFLECTÁ, -re, inflectez, vb. 1. modulare (a vocii), modificare a unui ton, nuanta; 2. curbare, incovoiere, arcuire inauntru; 3. difractie. Vezi definitia »
REGURGITÁ vb. intr. a-i veni cuiva alimentele ingerate din stomac sau esofag în gură, fără efort de vomă. (< fr. régurgiter) Vezi definitia »
Stiinta care se ocupa cu studiul temperaturilor scazute [Pr.: cri-o-] âï Vezi definitia »
DECAPOTÁ vb. tr. a strânge, a ridica capota unui automobil. (< fr. décapoter) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z