Definita cuvantului limon
LIMÓN s. n. rocă sedimentară detritică, cu consistență între nisip și argilă. (< fr. limon)

Sursa: MDN
Cuvinte ce rimeaza cu limon
TEMPOFÓN s. n. aparat care permite modificarea duratei unei înregistrări, cu sau fără schimbarea frecvenței. (< fr. tempophone) Vezi definitia »
PATRÓN2, -OÁNE I. s. m. patrician roman considerat în raport cu liberții și cu clienții săi. II. s. m. f. 1. sfânt socotit protector al unei persoane, al unei comunități etc., care îi poartă numele. 2. ocrotitor, protector, susținător. 3. proprietar al unei întreprinderi, al unui local etc. (< fr. patron, lat. patronus, germ. Patron) Vezi definitia »
PANTALÓN, pantaloni, s. m. 1. (De obicei la pl.) Îmbrăcăminte exterioară care acoperă, de la mijloc în jos, corpul și fiecare picior în parte; nădrag. ♦ Chiloți, izmene. 2. Piesă de tablă sau de metal turnat, goală în interior, folosită la bifurcarea unei conducte. – Din ngr. pantalóni, fr. pantalon. Vezi definitia »
potón, potoáne, s.n. (reg.) vas de lemn folosit la culesul strugurilor, purtat în spate. Vezi definitia »
JALÓN, jaloane, s. n. 1. Bară lungă de lemn sau de metal, care servește la marcarea și la semnalizarea punctelor de pe teren în diverse lucrări topografice. 2. Fig. Element care marchează un punct sau o etapă în desfășurarea unei activități. – Din fr. jalon. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z