Definita cuvantului lino
LIN(O)- elem. „in”. (< fr. lino-, cf. gr. linon, lat. linum)

Sursa: MDN
Cuvinte ce rimeaza cu lino
BRENTANO, Franz (1838-1917), filozof și psiholog german. A introdus conceptul de „intenționalitate” ca atribut generic al proceselor psihice și a propus o „psihologie descriptivă” pentru a depăși dificultățile psihologiei asociaționiste („Psihologia din punct de vedere empiric”). A preconizat introducerea momentului emoțional în etică („Fundamentarea și construcția etică”). Vezi definitia »
BOLZANO [bolțáno], Bernhard (1781-1848), filozof, logician și matematician ceh, de origine italiană. Opunîndu-se psihologismului, a redus obiectul logicii la studiul propozițiilor în sine, independente de procesele psihice care le însoțesc. Contribuții în analiza matematică și în algebră. Op. pr.: „Doctrina științei”. Vezi definitia »
FORTEPIÁNO adv. (muz.) piano (și numai prima notă forte). (< it. fortepiano) Vezi definitia »
ABBAGNANO [abbañḁno], Nicola (1901-1990), filozof existențialist italian. Prof. univ. la Torino. Consideră că, din multiplele posibilități ce i se înfățisează, individul o poate alege pe aceea care să-i servească drept temelie pentru o existență pozitivă („Structura existenței”, „Existențialismul pozitiv”). Vezi definitia »
PIÁNO1 adv. (Indică modul de executare a unei bucăți muzicale) Cu intensitate scăzută; încet. – Cuv. it. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z